İHSAN CELAL ANTEL´İN OBJEKTİFİNDEN BURSA´DA CUMHURİYET BAYRAMLARI

29 Ekim 2012 - 18:28

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN HAZIRLANAN VE İHSAN CELAL ANTEL´İN ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLARDAN OLUŞAN ´BURSA´DA CUMHURİYET BAYRAMLARI´ KONULU FOTOĞRAF SERGİSİ, BURSA KENT MÜZESİ´NDE İZLENİME SUNULDU.

İHSAN CELAL ANTEL´İN OBJEKTİFİNDEN BURSA´DA CUMHURİYET BAYRAMLARI

Fotoğraf sergisinin açılışı nedeniyle müze binasında düzenlenen törene; Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, AR-GE Şube Müdürü Aziz Elbas, Bursa Kent Müzesi Müdürü Ahmet Erdönmez, İhsan Celal Antel´in oğlu Afif Antel ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi anlamlı ve gurur verici bir günde İhsan Celal Antel tarafından çekilmiş ve Bursa´ya ithaf olunmuş fotoğrafları halkın izlenimine sunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Serginin halkla buluşmasında emeği geçen Bursa Kent Müzesi Müdürü Ahmet Erdönmez ile İhsan Celal Antel´in oğlu Afif Antel´i kutlayan Başkanvekili Ödünç, organizasyonun hayırlı olması dileğinde bulundu.
Bursa Kent Müzesi Müdürü Ahmet Erdönmez ise konuşmasında, sergi kapsamında 90 fotoğrafın izlenime sunulduğunu kaydetti. Serginin hazırlanmasında ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gününde izlenime sunulmasında İhsan Celal Antel´in oğlu Afif Antel´in yol göstericiliğinin büyük rol oynadığını ifade eden Erdönmez, sergilenen fotoğrafların ´organizasyon sonrası´ 200 çalışmanın yer alacağı bir albümde değerlendirileceğini ifade etti.
İhsan Celal Antel´in oğlu Afif Antel de konuşmasında, babasının 1925 yılında Bursa´ya geldiğini ve aralıksız 40 yıl boyunca şehrin tabiatıyla özel günlerini fotoğrafladığını hatırlattı. Çektiği binlerce fotoğraf nedeniyle babasının ´kentin görsel tarihçisi ünvanını´ kazandığını vurgulayan Afif Antel, kendilerine çekilen fotoğrafları sunma imkanını veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye ailesi adına teşekkür etti.
Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelası; Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, Bursa Kent Müzesi Müdürü Ahmet Erdönmez ve İhsan Celal Antel´in oğlu Afif Antel tarafından kesildi. Açılışın ardından Afif Antel, sergilenen fotoğraflar hakkında protokol üyelerine bilgiler verdi.
İhsan Celal Antel´in Bursa´da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde 1930 ve 1940´lı yıllarda çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, kentin yakın tarihine de ışık tutuyor. İhsan Celal Antel´in oğlu Afif Antel tarafından Bursa Kent Müzesi Arşivi´ne bağışlanmış olan sergi, çoğunluğu ilk defa yayınlanan fotoğraflardan oluşuyor