BURSA KENT MÜZESİ’NDE YARATICI DRAMA EĞİTİMİ

11 Ağustos 2010 - 10:19

ÇAĞDAŞ DRAMA DERNEĞİ BURSA TEMSİLCİLİĞİ TARAFINDAN DÜZENLENEN YARATICI DRAMA EĞİTİMİ, BURSA KENT MÜZESİ’NDE RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU.

Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi, Çağdaş Drama Derneği Bursa temsilciliği müze biriminin Fethiye İlköğretim Okulu öğretmenleri ve idarecileriyle birlikte gerçekleştirdiği yaratıcı drama etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Drama lideri Ayla Kök tarafından yürütülen etkinliğe katılan 20 öğretmen, 180 dakika boyunca Bursa Kent Müzesi’nde keyifli ve verimli bir çalışmaya imzalarını attı. Müze eğitiminde yöntem olarak tercih edilen yaratıcı dramanın kullanılışına dikkat çekmek ve Bursa’nın yaşam kültürüne müze aracılığıyla farkındalık oluşturmak hedefleriyle çalışmanın gerçekleştirildiğini belirten Kök, eğitimde müzelerin çok önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. Kök, eğitimde müzelerin ve okulların birbirlerini tamamladığını da kaydetti. Çalışmada ayrıca, Çağdaş Drama Derneği Müze Birimi tarafından düzenlenen eğitim faaliyetlerinin, gelecek eğitim ve öğretim yılında da sürdürüleceği belirtildi.
Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez de müzeleri daha çok tanıtan çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini söyledi.