BURSA KENT MÜZESİ’NDE EĞLENCELİ EĞİTİM

14 Nisan 2011 - 14:11

27 KASIM 2010

BASIN BÜLTENİ

-“SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS MÜZE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ”, ÖĞRENCİLERİ BURSA’NIN DEĞERLERİYLE KENT MÜZESİ’NDE BULUŞTURUYOR.Bursa Kent Müzesi ve Çekül Vakfı işbirliği ile hazırlanan “Somut Olmayan Kültürel Miras Müze Eğitim Etkinlikleri” uygulaması, Bursa Kent Müzesi’nde, Hatice Salih İlköğretim Okulu öğrencilerinin katıldığı eğitimle başladı.

BURSA –

Bursa Kent Müzesi’nde her hafta farklı bir okulun katılımıyla gerçekleştirilecek olan eğitim, öğrencilere yaşadıkları kentle ilgili bilgileri eğlendirirken öğretiyor. Hatice Salih İlköğretim Okulu öğrencilerinin büyük ilgisini toplayan çalışma, keyifli anlara da sahne oluyor. Soyut düşünme becerisine sahip 11 ve 14 yaş grubu gençlere yönelik olarak belirlenen eğitimlerle, çocukların yaşadıkları kentin kültürel zenginliğinin farkına varmaları, doğal ve kültürel mirasın korunmasına ilişkin bilgi ve duyarlılık kazanmaları, kültürel kimlik duygusu ile korumacılık ve kentlilik bilincinin geliştirilmesinin sağlanması hedefleniyor. Uygulama, öğrencilerin ilköğretim müfredatı kazanımlarını destekleyecek, eleştirel ve yaratıcı düşünme, girişimcilik, araştırma, inceleme ve işbirliğine dayalı çalışma becerileri geliştirilerek kişisel gelişimlerine katkıda bulunması bakımından önem taşıyor.