11. BURSA SOKAK OYUNLARI ŞENLİĞİ

21 Nisan 2017 - 12:28

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Sokak Oyunları Şenliği’, bu yıl 11. kez gerçekleştiriliyor.

Sokak Oyunları Şenliği, hızla gelişen teknolojiyle değişen yaşam koşullarında unutulmaya yüz tutmuş eski sokak oyunlarını araştırıp, tekrar gündeme getirerek yaşatılmasını sağlamak, böylece çocuklar arasındaki sosyal iletişime katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı’nca, Bursa Kent Müzesi organizasyonu ile gerçekleştirilen şenliğin bir özelliği de bu yıl 3. kez ‘ulusal’ boyutta hazırlanıyor olması.

Müzeciliği eğitim faaliyetleriyle harmanlayan Bursa Kent Müzesi’nin en önemli projelerinden biri olan ve 2007 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen ‘Sokak Oyunları Şenliği, 25 Nisan Salı günü yapılacak.

Bursa’da, Atatürk Stadı Meydan ve Parkı’nda neşeli anların yaşanacağı şenlik, aynı gün saat 12.00’de Kültürpark eski Nikah Dairesi Kapısı önünden çocukların eğlenceli kortejiyle başlayacak.

Çocuklar kortejde, dünyayı oyunla yorumlayan dövizler taşıyacaklar. Çocuk bando takımı eşliğinde yapılacak yürüyüşe katılan çocuklar, aynı zamanda, günümüzde yerini bilgisayar oyunlarına bırakan sokak oyunlarının hatırlatıldığı sloganlar atacak şenlik alanına doğru yürüyecekler.

Coşkulu anlara sahne olan şenlikte ip çevirme, samıdık, yakan top ve körebe gibi oyunlar oynanacak.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ülkenin farklı kentlerinden de misafirlerin katıldığı programa bu sene Bursa’dan Abdurrahman Vardar İlkokulu, Şehit Bkm. Onb. Tolga Taştan İlkokulu, Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu, Öğretmen Mehmet Aras İlkokulu, Ali Karasu İlkokulu, Ali Rıza Bey İlkokulu, Arif Nihat Asya İlkokulu, Hatice Salih İlkokulu, Ayşe Müzeyyen Tozluoğlu İlkokulu, Şehit Faik Gökçen İlkokulu katılacaklar.

Ağrı, Düzce, İstanbul, İzmir, Şanlıurfa ve Yozgat’tan katılacak olan öğrenciler, Bursa’ya 22 Nisan’da gelecekler.

Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin müzeleri ile tarihi ve turistik mekanlarını yakından tanıma şansı bulacak olan öğrencilerin Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Göç Müzesi, Enerji Müzesi, Kapalı Çarşı, Koza Han, Yeşil Cami ve Ulu Cami’yi görmeleri ve 24 Nisan Pazartesi günü Uludağ’a  gitmeleri planlanmıştır.

11.SokakOyunları_Afis50x70