COVİD-19′ UN KAHRAMANLARINA MİNNET VE SAYGIYLA

01 Ekim 2020 - 12:59

muze-covid-sergisi_large

COVID-19’UN KAHRAMANLARINA MİNNET ve SAYGIYLA…

Çin’de ortaya çıkarak ciddi akut solunum yetmezliği ile ölüme neden olan Covid-19/Koronavirüs salgını normal hayatı olumsuz etkilemesi sebebiyle bizler, alınan tedbirlerle virüsle  yaşamaya çalışırken sağlık çalışanları belki de meslek hayatlarının en zor sınavını  veriyorlar.

Ne yazık ki pandemi süreci bitmedi. Sağlık çalışanlarımız her gün koronalı yeni bir güne uyanıyor. Covid-19  aşısı geliştirilmeye çalışılırken diğer ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde de  salgın ile savaşan yüzlerce  sağlık çalışanı  hayatını kaybediyor. Bu yüzdendir ki, saatlerce koruyucu maske, eldiven, gözlük ve tulumların içinde çalışmak zorunda kalan dinlenmeden, gece gündüz demeden, günlerce hatta aylarca ailelerinden uzak kalarak çalışan başta doktorlarımız olmak üzere Covid-19 ile mücadelenin ön saflarında kahramanca  yer alan tüm sağlık çalışanlarımız fedakârlıklarıyla tanınmayı ve takdir edilmeyi hak eden, dünyanın hayat kurtarıcılarıdırlar.

Covid-19’lu hastaları tedavi ederek eşi görülmemiş bir sabır ve iş başaran tüm sağlık çalışanlarımıza minnet borçluyuz. Size ve ailelerinize yaptığınız tüm fedakârlıklar için minnettarız.

Yer: Bursa Kent Müzesi
Tarih: 3 Ekim Cumartesi