ZAFERE GİDEN YOL SERGİYLE ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ

05 Temmuz 2010 - 11:55

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ANADOLU AJANSI BURSA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN İŞBİRLİĞİYLE DÜZENLENDİĞİ ‘ANADOLU AJANSI OBJEKTİFİNDEN BURSASPOR; “O SENE BU SENE” SERGİSİ, TÖRENLE ZİYARETE AÇILDI.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE, TARAFTAR OLARAK ONLARCA YILDIR HAYAL ETTİKLERİ SENARYONUN ŞAMPİYONLUKLA GERÇEKLEŞTİĞİNİ BELİRTEREK, FUTBOLCUSUNDAN TARAFTARINA KADAR EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ.
– TARAFTARLARA SESLENEN VALİ HARPUT, BURSASPOR’A BU YIL VERİLEN DESTEĞİN BUNDAN SONRA DA SÜRDÜRÜLMESİNİ İSTEDİ.
– ANADOLU AJANSI GENEL MÜDÜRÜ DR. HİLMİ BENGİ, ŞAMPİYONLUĞUN BİR İNANCIN, BİR AZMİN ÖDÜLÜ OLDUĞUNU VURGULADI.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu Ajansı Bursa Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği ‘Anadolu Ajansı Objektifinden Bursaspor; “O sene bu sene” Fotoğraf Sergisi, törenle ziyarete açıldı. Serginin açılış töreninde konuşan Başkan Altepe, şampiyonluğun yarım asırlık bir özlem olduğunu söyledi.

Bursaspor’un şampiyonluğa giden yolculuğunun Anadolu Ajansı objektiflerine yansıyan karelerle ölümsüzleştirildiği ‘Anadolu Ajansı Objektifinden Bursaspor; “O sene bu sene” Fotoğraf Sergisi, Kent Müzesi’nde ziyarete açıldı. Kent Müzesi önündeki alanda serginin açılışı nedeniyle düzenlenen törene Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Bursaspor Mali Asbaşkanı Mustafa Yedikardeş, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, kulüp yöneticileri, yeşil beyazlı futbolcular ve çok sayıda taraftar katıldı.

Konfeti yağmuru ve meşale gösterileri arasında başlayan törende ilk olarak bu yıl 90’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayan Anadolu Ajansı’nı anlatan film gösterileme sunuldu. Daha sonra ise Bursaspor’un şampiyonluk öyküsünün anlatıldığı belgeselden bir bölüm, konuklarla paylaşıldı.

“Şampiyonlukla tüm Türkiye yeşil-beyaza boyandı”
Başkan Altepe, törende yaptığı konuşmada, şampiyonluğun asırlık bir özlem olduğunu ve taraftar olarak hep bugünleri hayal ettiklerini belirtti. Bu yılın hem Bursaspor hem de Bursa için özellikli bir yıl olduğunu belirten Başkan Altepe, “O sene bu sene dedik ve yarım asırlık özlem sona erdi. Başarı tüm Bursa’nın başarısıdır. Bu bir destandır. Bu destanı sahada savaşarak yazan tüm futbolcuları kutluyorum. Türkiye’nin sevgisini kazanan örnek teknik adam Ertuğrul Sağlam’a teşekkür ediyorum. Örnek bir yönetim anlayışı sergileyen Başkanımız İbrahim Yazıcı ve yönetimini kutluyorum. Bursaspor bir semt takımı değil, kent takımı dedik. İşte bu kentin bakanından valisine herkes takımın arkasında durdu tüm yöneticileri tebrik ediyorum. Bu 34 haftalık bir serüvendi ve zaman zaman zorluklarla karşılaştık. Ama Bursa bir sanayi şehriydi ve işadamlarımız takımın arkasında durdu onlara teşekkür ediyorum. Yağmur çamur demeden takımın yanında olan, deplasmanda yenilse bile kendi takımı alkışlayan taraftarı kutluyorum. Bu başarılar inşallah devamlı olacak. Bursaspor bu kenti bütünleştirdi, sadece Bursa’yı değil tüm Türkiye’yi yeşil-beyaza boyadı. Bursaspor’un başarısı için bundan sonra da elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

“Başarı birliktelik ve inançla geldi”
Vali Şahabettin Harput ise, birlik, beraberlik, inanç, azim ve kararlı iradenin sonucu olarak şampiyonluğun Bursa’ya geldiğini vurguladı. Futbolcusundan hocasına, taraftarından yöneticisine kadar herkesin kararlı bir mücadele sergilediğini ifade eden Vali Harput, “Bu destek burada kalmamalı. Bundan sonraki süreçte de herkes aynı kararlı desteğini sürdürmeli” dedi.

“Şampiyonluk azmin ödülü”
Anadolu Ajansı olarak bu yıl 90’ıncı kuruluş yıldönümlerini kutladıklarını dile getiren Anadolu Ajansı Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi ise, “Bursa’ya son geldiğimde her yer yeşildi, şampiyonlukla birlikte yemyeşil olmuş. Şampiyonluk bir inancın ödülü, azmin ödülü her şeyden önemlisi de çalışmanın bir tescilidir. Bursaspor 90’ıncı kuruluş yıldönümümüzü kutlayan bir pankartla sahaya çıkarken bizim yanımızda oldu. Şampiyonluk maçının oynandığı gün ben İzmir’deydim. Oradaki arkadaşlarım canlı yayın aracını Bursa’ya göndereceklerini söylediler. Ben de bunun çok isabetli olduğunu, Bursaspor’un bizim yanımızda olduğunu böyle bir günde de bizim onların yanında olmamız gerektiğini söyledim. Sonuçta şampiyonluk coşkusuna biz de ortak olduk. Bugün açtığımız 80 fotoğraftan oluşan sergi de bu şampiyonluğa giden yolun öyküsüdür. Bu serginin hazırlanmasında bizden desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bursaspor Mali Asbaşkanı Mustafa Yedikardeş de Bursaspor’un 4 yılda ikinci ligden süper lig şampiyonluğuna yükseldiğini hatırlatarak, sezon başında ilk üçü hedefleyen Bursaspor’un şampiyonluk yolunda önemli hamleler yaparak bu sonucu hak ettiğini dile getirdi.
Törene katılan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl da Bursaspor’un bu şampiyonlukla Türkiye’deki tüm taşları yerinden oynattığını ve tarih yazdığını belirterek, önümüzdeki sezon ve şampiyonlar liginde başarılar diledi.
Konuşmaların ardından Anadolu Ajansı Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, sergiye katkılarından dolayı Başkan Altepe’ye plaket verdi.
Protokol üyeleri daha sonra Bursaspor’un şampiyonluk öyküsünün karelere yansıtıldığı fotoğraf sergisini gezdi. Sergi Eylül ayına kadar Kent Müzesi’nde gezilebilecek.

[Gallery not found]