MALİK AKSEL’İN ESERLERİ BURSA KENT MÜZESİ’NDE

26 Mayıs 2011 - 11:22

MALİK AKSEL’İN ESERLERİ BURSA KENT MÜZESİ’NDE
– BURSA KENT MÜZESİ, USTA RESSAM MALİK AKSEL’İN EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR.
– MALİK AKSEL TABLOLARI SERGİSİ, MURAT AKSEL’İN ÖZEL KOLEKSİYONUNU SANATSEVERLERLE BULUŞTURUYOR.

BURSA – Ressam Malik Aksel’in el emeği göz nuru resimlerinden oluşan ‘Malik Aksel Tabloları Sergisi’, Bursa Kent Müzesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek kütüphane olarak Bursa’ya kazandırılan Şehbenderler Konağı’na, 40 yıl boyunca biriktirdiği 30 bin kitabını bağışlayan Murat Aksel, babası ünlü ressam Malik Aksel’in tablolarını Bursa Kent Müzesi’nde sergiliyor.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin açılışını gerçekleştirdiği özel sergide, ressam Malik Aksel’in 101 adet tablosu sergileniyor. Malik Aksel’in yağlıboya, suluboya ve karma teknikle yaptığı resimleri, Bursalı sanatseverlerden büyük ilgi görüyor. Ziyaretçilerini, naif bir sanat yolculuğuna çıkaran ‘Malik Aksel Tabloları Sergisi’, 3 ay boyunca Bursa Kent Müzesi’nde görülebilecek.