FOTOĞRAFLARLA YARIM ASIRLIK BURSASPOR TARİHİ

30 Nisan 2013 - 09:41

FOTOĞRAFLARLA YARIM ASIRLIK BURSASPOR TARİHİ
– BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ´NİN BURSASPOR´LA ORTAKLAŞA DÜZENLEDİĞİ VE BURSASPOR´UN KURULDUĞU YIL OLAN 1963´TEN 2013 YILINA KADARKİ FOTOĞRAFLARINI İÇEREN ´YARIM ASIRLIK EFSANE-50. YIL FOTOĞRAF SERGİSİ´ TÖRENLE ZİYARETE AÇILDI.
– AÇILIŞTA KONUŞAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ ABDULLAH KARADAĞ, BUGÜNE KADAR BURSASPOR´A SAYISIZ DESTEKLERDE BULUNDUKLARINI HATIRLATARAK, BUNDAN SONRA DA AYNI ANLAYIŞLA HAREKET EDECEKLELERİNİ SÖYLEDİ.

Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin Bursaspor´la ortaklaşa düzenlediği ve Bursaspor´un kurulduğu yıl olan 1963´ten 2013 yılına kadar olan fotoğraflarını içeren ´Yarım Asırlık Efsane-50. Yıl Fotoğraf Sergisi´ törenle ziyarete açıldı. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, bugüne kadar Bursaspor´a sayısız desteklerde bulunduklarını hatırlatarak, bundan sonra da aynı anlayışla hareket edeceklerini söyledi.

Bursa Kent Müzesi´nde izlenime sunulan fotoğraf sergisi için müze önünde düzenlenen törene; Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Bursaspor Basın Sözcüsü Selçuk Eren, Bursaspor´un kurucu üyesi İsmail Çınar ve Bursasporlular katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, organizasyon kapsamında 118 fotoğrafın 3 ay boyunca Bursalılarla buluşacağını söyledi. Bursaspor için bugüne kadar sayısız hizmetler gerçekleştirdiklerini, başta tesisler olmak üzere kulübün uhdesinde bulunan tüm mekanların her türlü bakım ile onarımını, periyodik rutin giderlerini temin ettiklerini belirten Karadağ, bundan gurur duyduklarını ifade etti. Önümüzdeki aylarda hizmete alınacak Timsah Arena´nın Bursaspor için yaptıkları çalışmalarda başı çekeceğini ve adeta yapılan çalışmaları taçlandıracağını belirten Karadağ, “Bursaspor, bugüne kadar Türk Milli Takımı´na sayısız sporcular yetiştirdi. Bu sporcuların arasından Okan yılmaz gibi gol kralları da çıktı. İnşallah spor tesislerinin daha da gelişmesi, Timsah Arena´nın da tamamlanmasıyla daha nice başarılar elde edilecektir. İlerleyen günlerde dolu dolu şampiyonlukların yaşandığı daha nice 50. yıllar diliyorum” dedi.

Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Selçuk Eren, 1963 yılında faaliyet gösteren 5 takımın birleşmesiyle kurulan Bursaspor´un geçen 50 yılda sayısız başarılar ve şampiyonluk elde ederek Türkiye´nin en önemli takımlarından biri olma başarısını gösterdiğini ifade etti. Eren, serginin düzenlenmesinde büyük rolü olan ve Bursaspor´a bugüne kadar her konuda desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi´ne, 50. Yıl Komite Başkanı İlhan Uslu ve ekibine teşekkür etti.

Bursaspor Kulübü´nün kuruluşunda yer alan eve 17 yıl aralıksız kulübe hizmet eden, ´Yaşayan Çınar´ lakaplı İsmail Buzcular, yeşil-beyaz renklerin nasıl seçildiği ve kulübün kuruluşundan bu yana yaşananlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Bursaspor sevgisinin Bursalılık bilincini ve Bursa sevgisini pekiştirdiğini anlattı. Sporun insanları birleştirme özelliğinin bulunduğunu, bu konuda bir kültür çimentosu olduğunu vurgulayan Tayan, “Bu kültürün harcına saygı duyuyor ve serginin herkese hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol heyeti, kurdeleyi keserek sergiyi ziyarete açtı.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ