BURSA KENT MÜZESİ ÖRNEK OLUYOR

25 Ekim 2011 - 08:34

BURSA KENT MÜZESİ ÖRNEK OLUYOR

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ DÖNEM BAŞKANI VE GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ASIM GÜZELBEY, ‘HER KENTE BİR KENT MÜZESİ’ PROJESİNDE BURSA KENT MÜZESİ’NİN ÖRNEK ALINACAĞINI SÖYLEDİ.

ŞANLIURFA – Tarihi Kentler Birliği´nin(TKB) bu yılki son buluşması, 23-25 Eylül tarihleri arasında Şanlıurfa´da gerçekleşti. Zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olan Şanlıurfa´da son yıllarda yapılan koruma ve onarım çalışmalarının ele alındığı toplantıda, TKB’nin 2012 yılı hedefleri de açıklandı. Toplantının açılışında konuşan TKB Dönem Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ‘her şehirde bir kent müzesi kurma’ hedefine ulaşmak için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

TKB Dönem Başkanı Güzelbey, “Müzeleri sayesinde kentlerimiz tarihlerine kavuşacaklar, tarihlerini muhafaza etme imkanına kavuşacaklar” dedi. Her kente bir kent müzesi kurma projesinin, Bursa Kent Müzesi örnek alınarak gerçekleştirileceğini ifade eden Güzelbey, “Bugün Bursa halkı ile bütünleşmiş örnek ve övünç kaynağı bir kent müzesi örneği var. Bursa Kent Müzesi tüm kentlerimize örnek olacak muhteşem bir eserdir. O nedenle, TKB üyesi kentlerimizin birer kent müzesine kavuşması çabamızda Bursa Kent Müzesi model olarak benimsenecek” diye konuştu.

Tarihi Kentler Birliği’nin ‘her kente bir kent müzesi’ projesi kapsamında önümüzdeki günlerde gerek Bursa Kent Müzesi’nde gerekse Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL’ün İstanbul’daki merkezlerinde eğitimler verilecek. Bursa Kent Müzesi Müdürü Ahmet Erdönmez’in katılacağı eğitimlerde; müzecilik, kent müzesi-sosyal yaşam ilişkisi, kent müzesi-halk ilişkisi ve kent müzesinin beslenme kaynakları konuşulacak.

Öte yandan, ‘her kente bir kent müzesi’ projesi ilk ürünlerini vermeye başladı. Şanlıurfa Belediyesi’nce oluşturulan İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi, TKB toplantısı kapsamında hizmete açıldı. Kent müzesi oluşturmak için de hazırlıkları başlatan Şanlıurfa Belediyesi, Bursa Kent Müzesi Müdürü Ahmet Erdönmez desteği ile çalışmalarını sürdürüyor. Şanlıurfa Belediyesi Kent Müzesi’nin 2012 yılı içinde açılması hedefleniyor.