6. BURSA SOKAK OYUNLARI ŞENLİĞİ

01 Haziran 2012 - 17:54

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Kent Müzesi tarafından düzenlenen 6. Bursa Sokak Oyunları Şenliği, hızla gelişen teknolojiyle değişen yaşam koşullarında unutulmaya yüz tutmuş eski sokak oyunlarını araştırıp, tekrar gündeme getirerek yaşatılmasını sağlamak, böylece çocuklar arasındaki sosyal iletişime katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

6. Bursa Sokak Oyunları Şenliği Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Unesco’nun somut olmayan kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmaları dolayısıyla hazırlanan projelerinden biridir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Kent Müzesi Araştırma Ekibi tarafından hazırlanan Sokak Oyunları Şenliği 4 Haziran 2012 tarihinde Kültürpark Stadyum Kapısı’nda çocuk mehter takımı eşliğinde, öğrencilerin  saat 12:00’da kortej yürüyüşü ile başlayacak, şenlikte kortej yürüyüşünün şenlik alanında son bulmasıyla saat 14:30’da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Recep Altepe’nin katılımı ile devam edecektir. Şenliğe Bursa’daki ilköğretim birinci kademeden on bir okul katılacaktır. Şenliğe; Mutlular İlköğretim Okulu, Mollafenari İlköğretim Okulu, 23 Nisan İlköğretim Okulu, Çepni İlköğretim Okulu, Tirilye İlköğretim Okulu, Mirzaoba İlköğretim Okulu, Final İlköğretim Okulu, Melike Pınar Okulları, 1. Murat İlköğretim Okulu, Barbaros İlköğretim Okulu katılacaktır. Şenlikte; Samıdık, Beştaş, Cilli Baş, Yakantop, Körebe oyunları katılımcılar tarafından oynanacaktır. Şenliğe yaklaşık 1000 öğrencinin katılımı beklenmektedir.

Katılımınızı bekler, saygılar sunarız.