5. BURSA SOKAK OYUNLARI ŞENLİĞİ

5. BURSA SOKAK OYUNLARI ŞENLİĞİ

BASIN BÜLTENİ

23 Mayıs 2011

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Kent Müzesi tarafından düzenlenen 5. Bursa Sokak Oyunları Şenliği, hızla gelişen teknolojiyle değişen yaşam koşullarında unutulmaya yüz tutmuş eski sokak oyunlarını araştırıp, tekrar gündeme getirerek yaşatılmasını sağlamak, böylece çocuklar arasındaki sosyal iletişime katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Aynı zamanda bir kitapta toplanan sokak oyunları, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Unesco’nun somut olmayan kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmaları dolayısıyla hazırlanan projelerinden biridir. Kitapta sözlü tarih çalışmalarının yanı sıra konuyla ilgili çocukların yaptıkları resimlere, kompozisyonlara ve Bursalı ünlülerin çocukluk anılarına yer verilmiştir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Kent Müzesi Araştırma Ekibi tarafından hazırlanan Sokak Oyunları Şenliği 23 Mayıs 2011 tarihinde Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu yanında saat 12:00’da gerçekleştirilecektir. Şenliğe Bursa’daki ilköğretim birinci kademeden sekiz okul katılacaktır. Şenliğe katılan okullar: Gemlik Atatürk İlköğretim Okulu, Keles Kıranışıklar Köyü İlköğretim Okulu, Şehit Öğretmen Mahmut Çatalkaya İlköğretim Okulu, Balabanbey Dört Çelik İlköğretim Okulu, Emek İMKB İlköğretim Okulu, Bahçeşehir Koleji, Sınav Koleji, Ted Bursa Koleji. Şenliğe yaklaşık 1000 öğrencinin katılımı beklenmektedir.

Katılımınızı bekler, saygılar sunarız.