‘GEZEK KÜLTÜRÜ’ BURSA KENT MÜZESİ’NDE

26 Mayıs 2011 - 11:51
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BURSA’DA SOMUT OLMAYAN TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞMALARIYLA KENTİN DEĞERLERİNİ GÜNYÜZÜNE ÇIKARMAYA DEVAM EDİYOR.‘GEZEK KÜLTÜRÜ’ BURSA KENT MÜZESİ’NDE
– BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BURSA’DA SOMUT OLMAYAN TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞMALARIYLA KENTİN DEĞERLERİNİ GÜNYÜZÜNE ÇIKARMAYA DEVAM EDİYOR.
– BURSA KENT MÜZESİ, BU KAPSAMDA BURSA DOSTLAR GEZEĞİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN ‘GEZEK KÜLTÜRÜ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPTI.

BURSA – Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’da somut olmayan kültürel mirasın öne çıkarılması hedefiyle yapılan çalışmalar kapsamında Bursa Kent Müzesi’nde gerçekleştirilen ‘Gezek Kültürü’ programı, 600 yıllık geçmişe sahip olan gezekleri bugüne taşıdı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Müzeler Haftası’ programının son etkinliği olan ‘Gezek Kültürü’, Bursa Kent Müzesi’nde gerçekleştirildi. Osmanlı döneminin musiki ve eğlence geleneği kapsamında oluşan ve 600 yıllık geçmişi olduğu bilinen gezek kültürü, Bursa Dostlar Gezeği tarafından hayata geçirildi. Gezek üyelerinden Asaf Otuz’un hazırladığı program, eğlenceli anlara sahne oldu.
Bursa Dostlar Gezeği Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Gökgöz’ün gezeklerle ilgili bilgiler verdiği programa, Büyükşehir Belediye Orkestrası sanatçıları da destek oldu. ‘Hicâz’ faslı şarkıların keyifle seslendirildiği gecede, ‘Derdimi ummana döktüm asumane inledi’, ‘Adalardan bir yar gelir bizlere’, ‘Kırmızı gülün alı var aman aman’, ‘Pencerenin perdesini’ ve ‘Maya dağdan kalkan kazlar’ gibi sevilen eserler gezek üyelerine müzik ziyafeti çekti.