‘ÇANAKKALE FOTOĞRAFLARI’ TARİHE IŞIK TUTUYOR

15 Nisan 2011 - 13:45

19 MART 2011

‘ÇANAKKALE FOTOĞRAFLARI’ TARİHE IŞIK TUTUYOR
– MİLLET KÜTÜPHANESİ ARŞİVİNDEN DERLENEN ‘1915 ÇANAKKALE FOTOĞRAFLARI SERGİSİ’, BURSA KENT MÜZESİ’NDE İZLENİME SUNULDU.
– BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE, “BU SERGİ, GELECEĞE, TARİHE VE KÜLTÜRE IŞIK TUTACAK” DEDİ.

BURSA – Çanakkale Zaferi’nin 96. yıldönümü nedeniyle Millet Kütüphanesi arşivinden derlenen ‘1915 Çanakkale Fotoğrafları Sergisi’, Bursa Kent Müzesi’nde izlenime sunuldu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Çanakkale Haftası’ programı kapsamında hazırlanan ‘1915 Çanakkale Fotoğrafları Sergisi’, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılışını yaptığı sergideki eserlerin genç nesillere ışık tutacak nitelikte olduğunu söyledi. Bursa’da kent kimliği ve kültürünün korunmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydeden Başkan Altepe, “1915 Çanakkale Fotoğrafları Sergisi, tarihe ve kültüre ışık tutacak bir sergi. Bu sergiyi özel bir kitapla da taçlandırarak Bursa’ya özgü eserler arasında yer bulmasını sağladık” dedi.

Tarihin dönüm noktası
Çanakkale zaferinin, dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olduğunu anlatan Başkan Altepe, “Bu savaş bizler için de dönüm noktası olmuştur. Bizler bu olaydan dersimizi aldık. Bu sergide yer alan fotoğraflarla o savaş döneminde kimlerin ne tür fedakarlıklarda bulunduğunu ve milletin ayakta kalma mücadelesini görüyoruz. Kağıt üzerinde yok sayılan bir millettik biz ama dimdik ayaktayız. Türkiye, bugün dünya politikalarına yön veriyor” diye konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Millet Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Melek Gençboyacı da serginin hazırlık süreciyle ilgili bilgiler verdi. Başkan Altepe, sergideki eserleri ilgiyle inceledi. Bursa Kent Müzesi’nde 58 fotoğrafın izlenime sunulduğu özel sergi, 10 Nisan Pazar gününe kadar görülebilecek.

“Gazze’nin üzüntüsü bizi de üzer”
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bursa Şubesi’nin konuğu olan Gazze heyetiyle de Bursa Kent Müzesi’nde bir araya geldi. Gazzelilerin sıkıntılarına ortak olduklarını belirten Başkan Altepe, “Gazze’nin üzülmesi bizi de üzer. Şu an sıkıntılar yaşıyorsunuz. Çok eskilere dayanan dostluğumuz var. En kısa zamanda sıkıntıların çözülmesini diliyoruz. Biz her zaman yanınızdayız. Türkiye olarak yapabileceğimiz her konuda yardıma devam edeceğiz” dedi.